Dziňanka
Dziňanka - príprava
Tekvicu olúpeme, zbavíme jadierok, a umytú pokrájame na kocky. Zalejeme vodou, pridáme štipku soli a varíme do zmäknutia. Potom ju rozmixujeme alebo prepasírujeme a znova dáme variť. Keď znova začne vrieť, pridáme ryžu chvíľu povaríme a dolejeme mlieko a maslo. Povaríme dochutíme cukrom podľa chuti. TIP: Jadierka, ktoré vyberieme dáme vysušiť na papier. Po vysušení sú chutné olúpané. Ak bola tekvica väčšia ako potrebujete do polievky, zvyšok môžete pokrájať na mesiačiky a dať zapiecť do rúry.
Dziňanka - príprava
Tekvicu olúpeme, zbavíme jadierok, a umytú pokrájame na kocky. Zalejeme vodou, pridáme štipku soli a varíme do zmäknutia. Potom ju rozmixujeme alebo prepasírujeme a znova dáme variť. Keď znova začne vrieť, pridáme ryžu chvíľu povaríme a dolejeme mlieko a maslo. Povaríme dochutíme cukrom podľa chuti. TIP: Jadierka, ktoré vyberieme dáme vysušiť na papier. Po vysušení sú chutné olúpané. Ak bola tekvica väčšia ako potrebujete do polievky, zvyšok môžete pokrájať na mesiačiky a dať zapiecť do rúry.