Kuracia polievka
Kategória: 
30 g masla , 60 g mladého póru , 30 g zeleru , 20 g hladkej múky , 1,2 l hydinového vývaru z drobov, 125 g sladkej smotany , 60 g sterilizovaného hrášku , 100 g vareného kuracieho mäsa , mleté biele korenie , soľ

Kuracia polievka - príprava

    V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo nesmie zhnednúť.
    Očistený pór pokrájame na kolieska, zeler na kocky, krátko podusíme na masle a zaprášime múkou.
    Zeleninu zalejeme studeným kuracím vývarom, dobre rozmiešame a uvedieme do varu.
    Približne pol hodiny varíme na miernom ohni, potom prilejeme sladkú smotanu, osolíme, okoreníme a necháme prejsť varom.
    Hotovú polievku precedíme cez sitko, pridáme hrášok a na kúsky pokrájané kuracie mäso.
Top