KURACIA GALANTÍNA
Kategória:
1 kurča, mleté bravčové mäso, vajce, soľ, korenie, šampiňóny, červená kapiová paprika (nemusí byť), strúhaný syr, strúhanka, majoránka, údená slanina
KURACIA GALANTÍNA - príprava
Kurča vykostíme tak, aby zostalo vcelku ako veľký plát mäsa (najlepšie začať od prsnej kosti a vybrať trup, potom opatrne vykostiť krídla a stehná).
Plát posolíme a naň položíme plnku vo forme valca.
Plnka: trochu mletého bravčového mäsa zmiešame s celým vajcom, trochou pokrájaných šampiňónov, kúskami kapie, soľou, korením, majoránkou, lyžičkou strúhanky a trochou strúhaného syra (eidam a pod.).
Kurča s plnkou zavinieme tak, aby vznikla roláda, ktorú položíme na pomastený plech.
Kožu na kurčati trochu posolíme a obložíme plátkami údenej slaniny.
Podlejeme vodou a dáme piecť.
Pečieme pri teplote a dĺžke ako obyčajné kura.
Podáva sa s ľubovoľnou prílohou za tepla alebo studena nakrájané na plátky.
Kategória:
1 kurča, mleté bravčové mäso, vajce, soľ, korenie, šampiňóny, červená kapiová paprika (nemusí byť), strúhaný syr, strúhanka, majoránka, údená slanina
KURACIA GALANTÍNA - príprava
Kurča vykostíme tak, aby zostalo vcelku ako veľký plát mäsa (najlepšie začať od prsnej kosti a vybrať trup, potom opatrne vykostiť krídla a stehná).
Plát posolíme a naň položíme plnku vo forme valca.
Plnka: trochu mletého bravčového mäsa zmiešame s celým vajcom, trochou pokrájaných šampiňónov, kúskami kapie, soľou, korením, majoránkou, lyžičkou strúhanky a trochou strúhaného syra (eidam a pod.).
Kurča s plnkou zavinieme tak, aby vznikla roláda, ktorú položíme na pomastený plech.
Kožu na kurčati trochu posolíme a obložíme plátkami údenej slaniny.
Podlejeme vodou a dáme piecť.
Pečieme pri teplote a dĺžke ako obyčajné kura.
Podáva sa s ľubovoľnou prílohou za tepla alebo studena nakrájané na plátky.
Plát posolíme a naň položíme plnku vo forme valca.
Plnka: trochu mletého bravčového mäsa zmiešame s celým vajcom, trochou pokrájaných šampiňónov, kúskami kapie, soľou, korením, majoránkou, lyžičkou strúhanky a trochou strúhaného syra (eidam a pod.).
Kurča s plnkou zavinieme tak, aby vznikla roláda, ktorú položíme na pomastený plech.
Kožu na kurčati trochu posolíme a obložíme plátkami údenej slaniny.
Podlejeme vodou a dáme piecť.
Pečieme pri teplote a dĺžke ako obyčajné kura.
Podáva sa s ľubovoľnou prílohou za tepla alebo studena nakrájané na plátky.