ZAPEČENÝ CESTOVINOVÝ MAZEC
Kategória:
cestoviny (akékoľvek) počet si určite sami,mleté mäso(1/2 hoväzieho,1/2 bravčového )na jeden balíček cestovín, pol kila, 1 čertovská omáčka, 1 cigánska omáčka, šľahačka, korenie, soľ, bazalka, cesnak, cibule, syr na strúhanie.
ZAPEČENÝ CESTOVINOVÝ MAZEC - príprava
Dáme variť cestoviny do vriacej osolené vody s kvapkou oleje.
Medzitým si pripravíme vynikajúcu omáčku.
Nakrájame si cibuľku najemno a pomaly ju osmažíme ,nesmie nám zhnednúť.
Potom pridáme, mleté mäso - osmažíme.
Pridáme všetko korenie, občas premiešame, aby sa nám mäso nepripálilo.
Potom vylejeme opatrne zbytok oleja, zalejeme čertovskou a cigánskou omáčkou (môžeme nahradiť i šúpanými paradajkami, pokiaľ chystáte pre ty najmenšie) a nakoniec prilejeme šľahačku.
Medzitým hotové cestoviny scedíme a dáme do varnej misky nebo pekáča.
Zalejeme hotovou mäsovou omáčkou a dáme asi na 10 minút sprudka zapiecť, dopredu dobre vyhriatej rúry.
Potom dáme na tanier a posypeme strúhaným syrom.
Kategória:
cestoviny (akékoľvek) počet si určite sami,mleté mäso(1/2 hoväzieho,1/2 bravčového )na jeden balíček cestovín, pol kila, 1 čertovská omáčka, 1 cigánska omáčka, šľahačka, korenie, soľ, bazalka, cesnak, cibule, syr na strúhanie.
ZAPEČENÝ CESTOVINOVÝ MAZEC - príprava
Dáme variť cestoviny do vriacej osolené vody s kvapkou oleje.
Medzitým si pripravíme vynikajúcu omáčku.
Nakrájame si cibuľku najemno a pomaly ju osmažíme ,nesmie nám zhnednúť.
Potom pridáme, mleté mäso - osmažíme.
Pridáme všetko korenie, občas premiešame, aby sa nám mäso nepripálilo.
Potom vylejeme opatrne zbytok oleja, zalejeme čertovskou a cigánskou omáčkou (môžeme nahradiť i šúpanými paradajkami, pokiaľ chystáte pre ty najmenšie) a nakoniec prilejeme šľahačku.
Medzitým hotové cestoviny scedíme a dáme do varnej misky nebo pekáča.
Zalejeme hotovou mäsovou omáčkou a dáme asi na 10 minút sprudka zapiecť, dopredu dobre vyhriatej rúry.
Potom dáme na tanier a posypeme strúhaným syrom.
Medzitým si pripravíme vynikajúcu omáčku.
Nakrájame si cibuľku najemno a pomaly ju osmažíme ,nesmie nám zhnednúť.
Potom pridáme, mleté mäso - osmažíme.
Pridáme všetko korenie, občas premiešame, aby sa nám mäso nepripálilo.
Potom vylejeme opatrne zbytok oleja, zalejeme čertovskou a cigánskou omáčkou (môžeme nahradiť i šúpanými paradajkami, pokiaľ chystáte pre ty najmenšie) a nakoniec prilejeme šľahačku.
Medzitým hotové cestoviny scedíme a dáme do varnej misky nebo pekáča.
Zalejeme hotovou mäsovou omáčkou a dáme asi na 10 minút sprudka zapiecť, dopredu dobre vyhriatej rúry.
Potom dáme na tanier a posypeme strúhaným syrom.