Zemiakové šúľance s makom
Veľmi ľahkýLacný
Príprava
Varenie
Kategória:
Bezmäsitá dobrota, ktorú musíte vyskúšať.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 500 g zemiakov
- 200 g hrubej múky
- 120 g maku
- 70 g práškového cukru
- 50 g masla
- 1 žĺtok
- voda, soľ
Zemiakové šúľance s makom - príprava
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nastrúhame na strúhadle alebo pomelieme.
Dáme na plát, osolíme, pridáme žĺtok, muku, podľa potreby vodu a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré necháme 20 minút odpočinúť.
Potom cesto rozdelíme na niekoľko časti a z každej časti utvoríme tenký valček o priemere 1 cm a nakrájame ho na kúsky.
Kúsky cesta rozvaľkáme na pláte posypanom mukou a robíme šúľance, ktoré uvaríme v väčšom množstve osolené vody.
V priebehu varenia ich občas zamiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca.
Uvarené šúľance vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať, posypeme makom zmiešaným s cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom
Podobné recepty
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava
Varenie
Kategória:
Bezmäsitá dobrota, ktorú musíte vyskúšať.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 500 g zemiakov
- 200 g hrubej múky
- 120 g maku
- 70 g práškového cukru
- 50 g masla
- 1 žĺtok
- voda, soľ
Zemiakové šúľance s makom - príprava
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nastrúhame na strúhadle alebo pomelieme.
Dáme na plát, osolíme, pridáme žĺtok, muku, podľa potreby vodu a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré necháme 20 minút odpočinúť.
Potom cesto rozdelíme na niekoľko časti a z každej časti utvoríme tenký valček o priemere 1 cm a nakrájame ho na kúsky.
Kúsky cesta rozvaľkáme na pláte posypanom mukou a robíme šúľance, ktoré uvaríme v väčšom množstve osolené vody.
V priebehu varenia ich občas zamiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca.
Uvarené šúľance vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať, posypeme makom zmiešaným s cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom
Dáme na plát, osolíme, pridáme žĺtok, muku, podľa potreby vodu a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré necháme 20 minút odpočinúť.
Potom cesto rozdelíme na niekoľko časti a z každej časti utvoríme tenký valček o priemere 1 cm a nakrájame ho na kúsky.
Kúsky cesta rozvaľkáme na pláte posypanom mukou a robíme šúľance, ktoré uvaríme v väčšom množstve osolené vody.
V priebehu varenia ich občas zamiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca.
Uvarené šúľance vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať, posypeme makom zmiešaným s cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom