Solamylové cukrovinky
Kategória:
• 30 dkg hladkej muky,
• 20 dkg solamylu,
• 20 dkg práškového cukru,
• 30 dkg rastlinného tuku (Hera),
• 2 žĺtky,
• šťava z jedného citróna alebo 3 lyžičky citronky,
• ríbezľová marmeláda (najlepšie domáca),
• čokoláda na varenie
Solamylové cukrovinky - príprava
V mise zmiešame rukou muku, solamyl, cukru, pridáme nakrájaný tuk a žĺtky a citrónovou šťavu.
Zapracujeme vláčne cesto - má veľmi príjemnú konzistenciu, farbu i vôňu.
Zabalíme ho do sáčku alebo fólie a necháme najmenej dve hodiny odpočinúť (vôbec nevadí, bude to cez noc).
Z odpočinutého cesta po častiach rozvaľkáme na pomúčenej podložke pláty cca 3mm a vykrajujeme tvary (kladný počet), ktoré poukladáme na tukom vymastený plech (prípadne môžeme použiť papier na pečenie).
Pečieme v dobre vyhriatej rúre cca 8- 10 minút.
Pozor - koláčiky musia byť i po upečení veľmi svetlé. Vychladnutej tvary spojujeme ríbezľovou marmeládou a pomocou natieračky zdobíme čokoládou.
Všetky ingrediencie by mali mať izbovú teplotu.
Podobné recepty
Kategória:
• 30 dkg hladkej muky,
• 20 dkg solamylu,
• 20 dkg práškového cukru,
• 30 dkg rastlinného tuku (Hera),
• 2 žĺtky,
• šťava z jedného citróna alebo 3 lyžičky citronky,
• ríbezľová marmeláda (najlepšie domáca),
• čokoláda na varenie
Solamylové cukrovinky - príprava
V mise zmiešame rukou muku, solamyl, cukru, pridáme nakrájaný tuk a žĺtky a citrónovou šťavu.
Zapracujeme vláčne cesto - má veľmi príjemnú konzistenciu, farbu i vôňu.
Zabalíme ho do sáčku alebo fólie a necháme najmenej dve hodiny odpočinúť (vôbec nevadí, bude to cez noc).
Z odpočinutého cesta po častiach rozvaľkáme na pomúčenej podložke pláty cca 3mm a vykrajujeme tvary (kladný počet), ktoré poukladáme na tukom vymastený plech (prípadne môžeme použiť papier na pečenie).
Pečieme v dobre vyhriatej rúre cca 8- 10 minút.
Pozor - koláčiky musia byť i po upečení veľmi svetlé. Vychladnutej tvary spojujeme ríbezľovou marmeládou a pomocou natieračky zdobíme čokoládou.
Všetky ingrediencie by mali mať izbovú teplotu.
Zapracujeme vláčne cesto - má veľmi príjemnú konzistenciu, farbu i vôňu.
Zabalíme ho do sáčku alebo fólie a necháme najmenej dve hodiny odpočinúť (vôbec nevadí, bude to cez noc).
Z odpočinutého cesta po častiach rozvaľkáme na pomúčenej podložke pláty cca 3mm a vykrajujeme tvary (kladný počet), ktoré poukladáme na tukom vymastený plech (prípadne môžeme použiť papier na pečenie).
Pečieme v dobre vyhriatej rúre cca 8- 10 minút.
Pozor - koláčiky musia byť i po upečení veľmi svetlé. Vychladnutej tvary spojujeme ríbezľovou marmeládou a pomocou natieračky zdobíme čokoládou.
Všetky ingrediencie by mali mať izbovú teplotu.