Janovská hlivová omáčka
250 g hlív, 80 g cibule, tuk, 30 g rajčinového pretlaku, 30 g tuku na zápražku, 30 g múky, 300 ml hydinového vývaru, 100 ml smotany, 30 g tvrdého syra, soľ, čierne korenie a cesnak na ochutenie.

Janovská hlivová omáčka - príprava

    Hlivy uvaríme, scedíme a pokrájame nadrobno.
    Cibuľu pokrájame na kocky, opražíme, pridáme rajčinový pretlak a chvíľu podusíme.
    Tuk roztopíme, vymiešame s múkou.
    Urobíme svetlú zápražku, rozriedime ju studeným vývarom, necháme zovrieť, pridáme cibuľu a hlivy.
    10 minút povaríme na miernom ohni, občas premiešame.
    Na konci varenia pridáme smotanu a postrúhaný syr, ochutíme.

Vaše názory

(5/5)
Top