Hlivová polievka s haluškami
Kategória: 
300 g hlív, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 väčšia mrkva a petržlen, 2 väčšie zemiaky, mleté čierne korenie, soľ, sladká paprika, hladká múka, olej, vegeta, petržlenová vňať Halušky : polohrubá múka, vajce, voda, soľ.

Hlivová polievka s haluškami - príprava

    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na rezance nakrájanú hlivu, osolíme, okoreníme a krátko podusíme.
    Zalejeme požadovaným množstvom vody, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu a petržlen.
    Keď je zelenina mäkká, z oleja, hladkej múky a sladkej červenej papriky si pripravíme zápražku, ktorú vlejeme do polievky.
    Pripravíme si cesto na halušky, ktoré zavaríme do hotovej polievky.
    Keď sú halušky uvarené, polievku ochutíme vegetou, prelisovanými strúčikmi cesnaku a napokon posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Top