Zemiakový šalát
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 400 g v šupke uvarených zemiakov, 3 , 2 cibule , 1 , ,
- 1 ks červenú papriku
- 3 lyžice lyžice olivového oleja
- 150 g prerastenej slaniny
- 1 lyžicu horčice
- soľ, mleté biele korenie, pažítku
Zemiakový šalát - príprava
V šupke uvarené zemiaky, ešte horúce, pokrájame na hrubšie plátky.
Slaninu pokrájame na veľmi malé kocky a speníme ju na olivovom oleji.
Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko prehrejeme. Papriku pokrájame tiež na veľmi malé kocky a pridáme ju k pokrájaným zemiakom. K zemiakom pridáme aj slaninu s cibuľou.
Pridáme horčicu, korenie soľ a ocot. Premiešame tak, aby sa väčšia časť zemiakov rozpadla.
Šalát môžeme podávať ešte teplý, ale aj studený.
Pri podávaní šalát posypeme pažítkou a petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 400 g v šupke uvarených zemiakov, 3 , 2 cibule , 1 , ,
- 1 ks červenú papriku
- 3 lyžice lyžice olivového oleja
- 150 g prerastenej slaniny
- 1 lyžicu horčice
- soľ, mleté biele korenie, pažítku
Zemiakový šalát - príprava
V šupke uvarené zemiaky, ešte horúce, pokrájame na hrubšie plátky.
Slaninu pokrájame na veľmi malé kocky a speníme ju na olivovom oleji.
Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko prehrejeme. Papriku pokrájame tiež na veľmi malé kocky a pridáme ju k pokrájaným zemiakom. K zemiakom pridáme aj slaninu s cibuľou.
Pridáme horčicu, korenie soľ a ocot. Premiešame tak, aby sa väčšia časť zemiakov rozpadla.
Šalát môžeme podávať ešte teplý, ale aj studený.
Pri podávaní šalát posypeme pažítkou a petržlenovou vňaťou.
Slaninu pokrájame na veľmi malé kocky a speníme ju na olivovom oleji.
Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko prehrejeme. Papriku pokrájame tiež na veľmi malé kocky a pridáme ju k pokrájaným zemiakom. K zemiakom pridáme aj slaninu s cibuľou.
Pridáme horčicu, korenie soľ a ocot. Premiešame tak, aby sa väčšia časť zemiakov rozpadla.
Šalát môžeme podávať ešte teplý, ale aj studený.
Pri podávaní šalát posypeme pažítkou a petržlenovou vňaťou.