Spagetti Lencini
Kategória: 
400 g špagiet, 1/5l mlieka, ľubovolná kombinácia tavených syrov (napr. trojuholníkové, plesňové syry alebo akokoľvek dochutené), strúčik cesnaku, soľ, vlašské orechy nebo mandle, olej (najlepšie olivový), parmezán

Spagetti Lencini - príprava

    Špagety normálne uvaríme po taliansky mierne natvrdo, podľa chuti, ale nerozvarovať,
    Po uvarení scedíme a prelejeme olejom.
    Súčasne so špagetami pripravíme omáčku:
    Dáme variť mlieko a do horúceho postupne (podľa tvrdosti syrov) rozpúšťame syry.
    Miešame, až vznikne jemná, krémová zálievka.
    Pokiaľ v nej náhodou zostanú menšie nerozpustené kúsky syra, nevadí.
    Nakoniec vmiešame oriešky a rozotrený cesnak.
    Premiešame v mise so špagetami a podávame ako celok.
    Každý si môže dochutiť, napríklad parmezánom, vňaťkou a pod.
Top