Ryžový šalát
Kategória:
250 g ryže, čerstvá zelenina,
(2 paradajky a 1 väčšia paprika, alebo môžeme pridať aj sterilizovanú zeleninu, napríklad hrášok a kukuricu)
2 páry párkov, alebo konzerva sardiniek, prípadne tuniaka
100 g syra,
2 lyžice olivového oleja,
soľ,
cesnak,
jeden téglik majonézy alebo bieleho jogurtu
Ryžový šalát - príprava
Uvaríme ryžu.
Do šalátovej misy nakrájame na malé kúsky čerstvú zeleninu, môžeme pridať aj sterilizovanú, napríklad kyslé uhorky, alebo hrášok.
Párky alebo salámu a syr, rozkrájame tiež na malé kúsky
a pridáme k ostatným surovinám.
Ak dávame prednosť tuniakovi, môžeme ho použiť namiesto údeniny.
Do zmesi zamiešame nadrobno nakrájaný čerstvý cesnak, potom šalát osolíme, okoreníme podľa chuti, pokvapkáme olivovým olejom.
Do misy so zeleninou pridáme vychladnutú ryžu a všetko premiešame.
Nakoniec dochutíme majonézou, alebo tatárskou omáčkou
(pre tých, ktorý držia diétu, je vhodnejší biely jogurt).
Podobné recepty
Kategória:
250 g ryže, čerstvá zelenina,
(2 paradajky a 1 väčšia paprika, alebo môžeme pridať aj sterilizovanú zeleninu, napríklad hrášok a kukuricu)
2 páry párkov, alebo konzerva sardiniek, prípadne tuniaka
100 g syra,
2 lyžice olivového oleja,
soľ,
cesnak,
jeden téglik majonézy alebo bieleho jogurtu
Ryžový šalát - príprava
Uvaríme ryžu.
Do šalátovej misy nakrájame na malé kúsky čerstvú zeleninu, môžeme pridať aj sterilizovanú, napríklad kyslé uhorky, alebo hrášok.
Párky alebo salámu a syr, rozkrájame tiež na malé kúsky
a pridáme k ostatným surovinám.
Ak dávame prednosť tuniakovi, môžeme ho použiť namiesto údeniny.
Do zmesi zamiešame nadrobno nakrájaný čerstvý cesnak, potom šalát osolíme, okoreníme podľa chuti, pokvapkáme olivovým olejom.
Do misy so zeleninou pridáme vychladnutú ryžu a všetko premiešame.
Nakoniec dochutíme majonézou, alebo tatárskou omáčkou
(pre tých, ktorý držia diétu, je vhodnejší biely jogurt).
Do šalátovej misy nakrájame na malé kúsky čerstvú zeleninu, môžeme pridať aj sterilizovanú, napríklad kyslé uhorky, alebo hrášok.
Párky alebo salámu a syr, rozkrájame tiež na malé kúsky
a pridáme k ostatným surovinám.
Ak dávame prednosť tuniakovi, môžeme ho použiť namiesto údeniny.
Do zmesi zamiešame nadrobno nakrájaný čerstvý cesnak, potom šalát osolíme, okoreníme podľa chuti, pokvapkáme olivovým olejom.
Do misy so zeleninou pridáme vychladnutú ryžu a všetko premiešame.
Nakoniec dochutíme majonézou, alebo tatárskou omáčkou
(pre tých, ktorý držia diétu, je vhodnejší biely jogurt).