Rybacia polievka
Kategória:
2 väčšie rybacie hlavy,
vnútornosti, mlieč,
cibuľa,
bobkový list, čierne korenie, červená mletá paprika,
4 petržleny,
4 väčšie mrkvy,
1 stredný zeler,
1 kaleráb, olej, soľ,
1 šľahačka,
citrón alebo ocot , múka,
1 pochúťková smotana
Rybacia polievka - príprava
Hlavy očistíme, opláchneme, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, bobkový list, korenie, soľ a varíme.
Hotový vývar precedíme cez husté sitko a mäso z hláv oberieme.
Všetku koreňovú zeleninu najemno nastrúhame a orestujeme na rozpálenom oleji, zaprášime múkou.
Pridáme mletú papriku a zalejeme rybacím vývarom.
Cibuľu nakrájame na drobno a spolu s vnútornosťami uložíme do vývaru a varíme asi 10 minút.
Smotanu so šľahačkou zmiešame (podľa potreby pridáme hladkú múku) a vývar zahustíme.
Dochutíme citrónom a soľou.
Kategória:
2 väčšie rybacie hlavy,
vnútornosti, mlieč,
cibuľa,
bobkový list, čierne korenie, červená mletá paprika,
4 petržleny,
4 väčšie mrkvy,
1 stredný zeler,
1 kaleráb, olej, soľ,
1 šľahačka,
citrón alebo ocot , múka,
1 pochúťková smotana
Rybacia polievka - príprava
Hlavy očistíme, opláchneme, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, bobkový list, korenie, soľ a varíme.
Hotový vývar precedíme cez husté sitko a mäso z hláv oberieme.
Všetku koreňovú zeleninu najemno nastrúhame a orestujeme na rozpálenom oleji, zaprášime múkou.
Pridáme mletú papriku a zalejeme rybacím vývarom.
Cibuľu nakrájame na drobno a spolu s vnútornosťami uložíme do vývaru a varíme asi 10 minút.
Smotanu so šľahačkou zmiešame (podľa potreby pridáme hladkú múku) a vývar zahustíme.
Dochutíme citrónom a soľou.
Hotový vývar precedíme cez husté sitko a mäso z hláv oberieme.
Všetku koreňovú zeleninu najemno nastrúhame a orestujeme na rozpálenom oleji, zaprášime múkou.
Pridáme mletú papriku a zalejeme rybacím vývarom.
Cibuľu nakrájame na drobno a spolu s vnútornosťami uložíme do vývaru a varíme asi 10 minút.
Smotanu so šľahačkou zmiešame (podľa potreby pridáme hladkú múku) a vývar zahustíme.
Dochutíme citrónom a soľou.