Rybacia polievka
Kategória: 
2 väčšie rybacie hlavy, vnútornosti, mlieč, cibuľa, bobkový list, čierne korenie, červená mletá paprika, 4 petržleny, 4 väčšie mrkvy, 1 stredný zeler, 1 kaleráb, olej, soľ, 1 šľahačka, citrón alebo ocot , múka, 1 pochúťková smotana

Rybacia polievka - príprava

    Hlavy očistíme, opláchneme, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, bobkový list, korenie, soľ a varíme.
    Hotový vývar precedíme cez husté sitko a mäso z hláv oberieme.
    Všetku koreňovú zeleninu najemno nastrúhame a orestujeme na rozpálenom oleji, zaprášime múkou.
    Pridáme mletú papriku a zalejeme rybacím vývarom.
    Cibuľu nakrájame na drobno a spolu s vnútornosťami uložíme do vývaru a varíme asi 10 minút.
    Smotanu so šľahačkou zmiešame (podľa potreby pridáme hladkú múku) a vývar zahustíme.
    Dochutíme citrónom a soľou.
Top