Slivkovo lekvárová omáčka s rumom
1/2 kg (slivkový lekvár), 10 dkg hladkej múky, kryštálový cukor, škorica, 15 dkg masla, rum podľa chuti

Slivkovo lekvárová omáčka s rumom - príprava

    Slivkový lekvár zmiešame s trochou vody a povaríme. Pripravíme si zápražku z masla a múky a zahustíme ňou povarený lekvár.
    Spolu to varíme ešte 15 minút a potom do tejto omáčky pridáme cukor a škoricu podľa chuti.
    Trochu to zohrejeme a nakoniec dolejeme do tejto omáčky rum podľa chuti a ešte zľahka povaríme a potom necháme
    tzv. dôjsť.
    Do tejto omáčky môžeme pridať aj trochu sušených sliviek. Podávame napr. k údenému mäsu, knedle, zemiakovým kroketám.

Vaše názory

(5/5)
Top