Pastierska roštenka
400g hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 20g hladkej múky, 50g masti ( rastlinný olej ), 2 väčšie cibule, 100g údenej klobásy, mäsový vývar, 150g údeného syra, 2 lyžice kečupu, zelená petržlenová vňať

Pastierska roštenka - príprava

    Mäso zľahka naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme na rozohriatom tuku z oboch strán.
    Potom pridáme pokrájanú cibuľu a olúpanú údenú klobásu pokrájanú na kolieska, opražíme a podlejeme vývarom. Udusíme do mäkka.
    Preložíme do ohňovzdornej misy, posypeme postrúhaným syrom , pokvapkáme kečupom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.
    Ako prílohu podávame čerstvý tmavý chlieb alebo opekané zemiaky.
Top