Morčacie prsia s ementálom
Kategória: 
6 plátkov morčacích pŕs, 150 g ementálu, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 1 vrecko cibuľovej polievky v prášku, 2 tégliky šľahačkovej smotany, olej, čierne mleté koreni,e soľ

Morčacie prsia s ementálom - príprava

    Plátky morčacích pŕs osolíme, okoreníme a zľahka opekáme na oleji, kým nezmäknú.
    Uvaríme cibuľovú polievku a zmiešame ju so smotanou.
    Do ohňovzdornej misky vložíme morčacie prsia, posypeme nadrobno nakrájanými šampiňónmi, strúhaným syrom a zalejeme hustou cibuľovou krémovou polievkou.
    Zapekáme ešte 10 minút.

    ALEBO:

    Morčacie prsia osolíme, okoreníme a zľahka rozklepeme.
    Dáme na rozpálený olej a z oboch strán opečieme.
    Do nádoby z jenského skla nalejem smotanu a nasypeme práškovú cibuľovú polievku a dobre rozmiešame.
    Nakrájame šampiňóny a podobne aj plátky syru na rezančeky (môžeme nechať aj plátky).
    Do smotany vložíme opečené morčacie prsia, na vrch nasypeme šampiňóny a všetko zakryjeme syrom.
    Dáme zapiecť do rúry (40 minút pri 200°C).
    Ako prílohu podávame zemiakové krokety alebo zeleninové šaláty.
    Namiesto morčacích pŕs môžeme použiť rybu alebo filé.
Top