Morčacie prsia s ementálom
Kategória:
6 plátkov morčacích pŕs,
150 g ementálu,
100 g sterilizovaných šampiňónov,
1 vrecko cibuľovej polievky v prášku,
2 tégliky šľahačkovej smotany,
olej,
čierne mleté koreni,e
soľ
Morčacie prsia s ementálom - príprava
Plátky morčacích pŕs osolíme, okoreníme a zľahka opekáme na oleji, kým nezmäknú.
Uvaríme cibuľovú polievku a zmiešame ju so smotanou.
Do ohňovzdornej misky vložíme morčacie prsia, posypeme nadrobno nakrájanými šampiňónmi, strúhaným syrom a zalejeme hustou cibuľovou krémovou polievkou.
Zapekáme ešte 10 minút.
ALEBO:
Morčacie prsia osolíme, okoreníme a zľahka rozklepeme.
Dáme na rozpálený olej a z oboch strán opečieme.
Do nádoby z jenského skla nalejem smotanu a nasypeme práškovú cibuľovú polievku a dobre rozmiešame.
Nakrájame šampiňóny a podobne aj plátky syru na rezančeky (môžeme nechať aj plátky).
Do smotany vložíme opečené morčacie prsia, na vrch nasypeme šampiňóny a všetko zakryjeme syrom.
Dáme zapiecť do rúry (40 minút pri 200°C).
Ako prílohu podávame zemiakové krokety alebo zeleninové šaláty.
Namiesto morčacích pŕs môžeme použiť rybu alebo filé.
Podobné recepty
Kategória:
6 plátkov morčacích pŕs,
150 g ementálu,
100 g sterilizovaných šampiňónov,
1 vrecko cibuľovej polievky v prášku,
2 tégliky šľahačkovej smotany,
olej,
čierne mleté koreni,e
soľ
Morčacie prsia s ementálom - príprava
Plátky morčacích pŕs osolíme, okoreníme a zľahka opekáme na oleji, kým nezmäknú.
Uvaríme cibuľovú polievku a zmiešame ju so smotanou.
Do ohňovzdornej misky vložíme morčacie prsia, posypeme nadrobno nakrájanými šampiňónmi, strúhaným syrom a zalejeme hustou cibuľovou krémovou polievkou.
Zapekáme ešte 10 minút.
ALEBO:
Morčacie prsia osolíme, okoreníme a zľahka rozklepeme.
Dáme na rozpálený olej a z oboch strán opečieme.
Do nádoby z jenského skla nalejem smotanu a nasypeme práškovú cibuľovú polievku a dobre rozmiešame.
Nakrájame šampiňóny a podobne aj plátky syru na rezančeky (môžeme nechať aj plátky).
Do smotany vložíme opečené morčacie prsia, na vrch nasypeme šampiňóny a všetko zakryjeme syrom.
Dáme zapiecť do rúry (40 minút pri 200°C).
Ako prílohu podávame zemiakové krokety alebo zeleninové šaláty.
Namiesto morčacích pŕs môžeme použiť rybu alebo filé.
Uvaríme cibuľovú polievku a zmiešame ju so smotanou.
Do ohňovzdornej misky vložíme morčacie prsia, posypeme nadrobno nakrájanými šampiňónmi, strúhaným syrom a zalejeme hustou cibuľovou krémovou polievkou.
Zapekáme ešte 10 minút.
ALEBO:
Morčacie prsia osolíme, okoreníme a zľahka rozklepeme.
Dáme na rozpálený olej a z oboch strán opečieme.
Do nádoby z jenského skla nalejem smotanu a nasypeme práškovú cibuľovú polievku a dobre rozmiešame.
Nakrájame šampiňóny a podobne aj plátky syru na rezančeky (môžeme nechať aj plátky).
Do smotany vložíme opečené morčacie prsia, na vrch nasypeme šampiňóny a všetko zakryjeme syrom.
Dáme zapiecť do rúry (40 minút pri 200°C).
Ako prílohu podávame zemiakové krokety alebo zeleninové šaláty.
Namiesto morčacích pŕs môžeme použiť rybu alebo filé.