Gaštanová polievka
Kategória: 
1/2 kg jedlých gaštanov, 3/4 litrov mäsového vývaru, 10 dkg bieleho chleba, soľ , biele korenie , cukor, 2 lyžice masla

Gaštanová polievka - príprava

    Gaštany narežeme do kríža a na plechu v vyhriatej trúbe pečieme, až kým začnú odpadávať šupky. (Narezané gaštany môžeme tiež variť a potom olúpať.)
    Očistené gaštany vložíme do masového vývaru a varíme
    1/2 hodiny.
    Potom asi 8 gaštanov vyberieme a odložíme.
    Ostatné gaštany spolu s vývarom precedíme a vložíme naspäť do hrnca.
    Z bieleho chleba odkrojíme kôrku, striedku rozlámeme do polievky a ešte chvíľu povaríme.
    Nakoniec osolíme, okoreníme, osladíme podľa chuti a pred podávaním pridáme kúsok masla.
    Odložené gaštany posekáme a zamiešame do polievky
Top