Fazuľová polievka s hubami
Kategória:
sušené huby,
3 zemiaky,
Gombasecká alebo maďarská klobása,
fazuľa, údené koleno,
2 cibule, 10 klinčekov,
vegeta, feferónka, soľ,
mrkva, sušené slivky,
slepačí bujón,
šľahačková smotana,
múka, koňak
Fazuľová polievka s hubami - príprava
Uvaríme údené koleno a mäso potom nakrájame na malé kocky. Mäso varíme v dvoch vodách.
Prvú vylejeme a do druhej po uvarení mäsa dáme variť predtým namočenú fazuľu, slepačí bujón, nakrájanú klobásku, celú cibuľu s napichanými klinčekmi, soľ, vegetu, feferónku, mrkvu nakrájanú na malé kocky, takisto zemiaky, sušené slivky nakrájané na štvrtiny a namočené huby.
Po uvarení polievku zahustíme smotanou zmiešanou s múkou. Po pridaní smotany varíme až kým polievka nezačne vrieť.
Podávame tak, že na tanier nalejeme asi 1 lyžicu koňaku
a potom dáme polievku.
Na polievku ešte môžeme nastrihať čerstvú zelenú žeruchu. Podávame s chlebom.
Kategória:
sušené huby,
3 zemiaky,
Gombasecká alebo maďarská klobása,
fazuľa, údené koleno,
2 cibule, 10 klinčekov,
vegeta, feferónka, soľ,
mrkva, sušené slivky,
slepačí bujón,
šľahačková smotana,
múka, koňak
Fazuľová polievka s hubami - príprava
Uvaríme údené koleno a mäso potom nakrájame na malé kocky. Mäso varíme v dvoch vodách.
Prvú vylejeme a do druhej po uvarení mäsa dáme variť predtým namočenú fazuľu, slepačí bujón, nakrájanú klobásku, celú cibuľu s napichanými klinčekmi, soľ, vegetu, feferónku, mrkvu nakrájanú na malé kocky, takisto zemiaky, sušené slivky nakrájané na štvrtiny a namočené huby.
Po uvarení polievku zahustíme smotanou zmiešanou s múkou. Po pridaní smotany varíme až kým polievka nezačne vrieť.
Podávame tak, že na tanier nalejeme asi 1 lyžicu koňaku
a potom dáme polievku.
Na polievku ešte môžeme nastrihať čerstvú zelenú žeruchu. Podávame s chlebom.
Prvú vylejeme a do druhej po uvarení mäsa dáme variť predtým namočenú fazuľu, slepačí bujón, nakrájanú klobásku, celú cibuľu s napichanými klinčekmi, soľ, vegetu, feferónku, mrkvu nakrájanú na malé kocky, takisto zemiaky, sušené slivky nakrájané na štvrtiny a namočené huby.
Po uvarení polievku zahustíme smotanou zmiešanou s múkou. Po pridaní smotany varíme až kým polievka nezačne vrieť.
Podávame tak, že na tanier nalejeme asi 1 lyžicu koňaku
a potom dáme polievku.
Na polievku ešte môžeme nastrihať čerstvú zelenú žeruchu. Podávame s chlebom.