Fazuľová  polievka s hubami
Kategória: 
sušené huby, 3 zemiaky, Gombasecká alebo maďarská klobása, fazuľa, údené koleno, 2 cibule, 10 klinčekov, vegeta, feferónka, soľ, mrkva, sušené slivky, slepačí bujón, šľahačková smotana, múka, koňak

Fazuľová polievka s hubami - príprava

    Uvaríme údené koleno a mäso potom nakrájame na malé kocky. Mäso varíme v dvoch vodách.
    Prvú vylejeme a do druhej po uvarení mäsa dáme variť predtým namočenú fazuľu, slepačí bujón, nakrájanú klobásku, celú cibuľu s napichanými klinčekmi, soľ, vegetu, feferónku, mrkvu nakrájanú na malé kocky, takisto zemiaky, sušené slivky nakrájané na štvrtiny a namočené huby.
    Po uvarení polievku zahustíme smotanou zmiešanou s múkou. Po pridaní smotany varíme až kým polievka nezačne vrieť.
    Podávame tak, že na tanier nalejeme asi 1 lyžicu koňaku
    a potom dáme polievku.
    Na polievku ešte môžeme nastrihať čerstvú zelenú žeruchu. Podávame s chlebom.
Top