Toto mäsko je predsa len chuťovo troška iné, na aké sme zvyknutí. Ak sa vám naskytne príležitosť, určite ho vyskúšajte.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
suroviny
1odblanený srnčí chrbát (alebo iná divina),
1 ks väčšia mrkva
1 ks cibuľa
3 ks bobkové listy
10zrniečok čierneho korenia
1.5 dcl ocot
soľ, horčica, kryštálový cukor
slanina
1 ks kyslá smotana
brusnicový džem alebo kompót
Divina na smotane - príprava
Zeleninu pokrájame na kolieska pridáme ocot dáme mierne variť do 0,45 l vody – asi 5 minút. Robíme tzv. pác alebo moridlo. Srnčí chrbát prešpikujeme údenou slaninou a dáme do vychladnutého pácu. Odložíme na týždeň na chladné miesto. Po týždni vylejeme šťavu zo zeleninou do zvláštneho hrnca. Mäso zakryjeme alobalom a necháme dusiť asi hodinu. Potom ho potrieme horčicou a dáme zapiecť asi na 30 minút. Urobíme si karamel a pridáme do neho zmixovanú časť výpeku. Dáme na mäso spolu s kyslou smotanou. Pridáme brusnicový džem alebo kompót. Podávame so žemľovou knedľou alebo makarónmi. Ako nápoj podávame červené víno.