Švajčiarsky zemiakový šalát
Kategória: 
200 g šalátových zemiakov, 1 veľkú cibuľu, 2 lyžice oleja, 2 lyžice octu a trochu zeleninového vývaru, ½ viazaničky reďkovky, 1 lyžicu bylinkového oleja, 20 g ementálu alebo iného syra

Švajčiarsky zemiakový šalát - príprava

    Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky.
    Uvaríme a dáme vychladnúť.
    Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
    Zmiešame s vychladnutými zemiakmi a polejeme marinádou z
    2 lyžíc oleja, octu a zeleninového vývaru.
    Reďkovky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
    Zamiešame do zemiakov a polejeme bylinkovým olejom. Nakoniec šalát posypeme postrúhaným syrom.
    Podávame samostatne, bez ďalších príloh.
Top