Špagety pre labužníkov
Kategória:
500 g špagiet,
2 nožičky domácej klobásy,
2 väčšie cibule,
150 g paradajkového pretlaku,
3-4 lyžice jemného alebo pikantného kečupu,
0,5 dl vody,
200 g postrúhaného eidamu alebo iného tvrdého syra,
2-3 lyžice oleja,
soľ,
čierne mleté korenie
Špagety pre labužníkov - príprava
Na rozohriatom oleji speníme posekanú cibuľu, pridáme klobásu pokrájanú na kolieska a tie prekrojíme ešte napoly. Dobre ich opražíme, pridáme pretlak rozriedený vodou, posolíme, okoreníme a za občasného miešania podusíme. Nakoniec premiešame ešte s kečupom.
Podľa návodu uvaríme v slanej vode špagety, scedíme ich, premiešame s pár kvapkami oleja, aby sa nezlepili a rozdelíme na nahriate taniere.
Polejeme ich paradajkovo-klobásovou zmesou a posypeme strúhaným syrom.
Dobrá rada: Obmenou namiesto klobásy je syr tofu, ktorý najprv na hrubšie postrúhame, pokvapkáme sójovou omáčkou, až potom opražíme.
V letnej sezóne môžeme namiesto pretlaku použiť čerstvú paradajky.
Podobné recepty
Kategória:
500 g špagiet,
2 nožičky domácej klobásy,
2 väčšie cibule,
150 g paradajkového pretlaku,
3-4 lyžice jemného alebo pikantného kečupu,
0,5 dl vody,
200 g postrúhaného eidamu alebo iného tvrdého syra,
2-3 lyžice oleja,
soľ,
čierne mleté korenie
Špagety pre labužníkov - príprava
Na rozohriatom oleji speníme posekanú cibuľu, pridáme klobásu pokrájanú na kolieska a tie prekrojíme ešte napoly. Dobre ich opražíme, pridáme pretlak rozriedený vodou, posolíme, okoreníme a za občasného miešania podusíme. Nakoniec premiešame ešte s kečupom.
Podľa návodu uvaríme v slanej vode špagety, scedíme ich, premiešame s pár kvapkami oleja, aby sa nezlepili a rozdelíme na nahriate taniere.
Polejeme ich paradajkovo-klobásovou zmesou a posypeme strúhaným syrom.
Dobrá rada: Obmenou namiesto klobásy je syr tofu, ktorý najprv na hrubšie postrúhame, pokvapkáme sójovou omáčkou, až potom opražíme.
V letnej sezóne môžeme namiesto pretlaku použiť čerstvú paradajky.
Podľa návodu uvaríme v slanej vode špagety, scedíme ich, premiešame s pár kvapkami oleja, aby sa nezlepili a rozdelíme na nahriate taniere.
Polejeme ich paradajkovo-klobásovou zmesou a posypeme strúhaným syrom.
Dobrá rada: Obmenou namiesto klobásy je syr tofu, ktorý najprv na hrubšie postrúhame, pokvapkáme sójovou omáčkou, až potom opražíme.
V letnej sezóne môžeme namiesto pretlaku použiť čerstvú paradajky.