Hovädzie filé Stroganov
360 g hovädzie filé (sviečková alebo roštenka), 60 g šunky, 6 malých sterilizovaných uhoriek, 2 cibule – šalotky, 2,5 dl hovädzieho vývaru (aj z kocky), 200 g šampiňónov, 2 PL masla, ½ KL štiplavej papriky, ½ PL horčice, 1 dl kyslej smotany, soľ, mleté biele korenie, 1 PL nadrobno nasekaného zeleného petržlenu

Hovädzie filé Stroganov - príprava

    Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky,šunku na malé kocky, nakladané uhorky na drobné rezance a očistenú šalotku nadrobno.
    Na rozohriatom masle opečieme mäso z oboch strán a odložíme ho tak, aby zostalo teplé.
    Vo výpeku opražíme cibuľu, nakrátko aj šunku a uhorky a ešte spolu za občasného miešania popražíme.
    Zalejeme hovädzím vývarom, povaríme, pridáme papriku, horčicu, smotanu a znovu miešame a povaríme.
    Do hotovej omáčky vložíme mäso, ale necháme ho len prehriať, už nevaríme!
    Podávame so zemiakovou kašou, posypanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Top