Morčacie mäso so zeleninou
Kategória: 
600 g morčacieho mäsa pokrájaného na rezančeky, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, 2 PL oleja, 40 g masla, 400 g zeleniny pokrájanej na jemné rezančeky (napr. mrkva, buľvový zeler, pór...), 1/8 l slepačieho vývaru (bujón), 4 PL kyslej smotany, 2 PL posekanej pažítky

Morčacie mäso so zeleninou - príprava

    Rezančeky morčacieho mäsa posolíme, posypeme čiernym korením.
    V horúcom oleji ich po častiach zo všetkých strán opečieme a vyberieme.
    Do výpeku pridáme maslo, speníme ho a všetku zeleninu v ňom osmažíme.
    Podlejeme ju bujónom a prikrytú niekoľko minút dusíme (zelenina má byť mäkká a pritom pevná).
    Primiešame smotanu, krátko povaríme, pridáme rezančeky mäsa a ohrejeme.
    Posypeme pažítkou.
Top