Rybacia polievka z pleskáča
Kategória: 
1 cibuľa, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 300 g pleskáča, 1 l rybacieho vývaru, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, olivový olej, 2 kúsky bieleho chleba, 3 rajčiaky, petržlenová vňať

Rybacia polievka z pleskáča - príprava

    Umytú a očistenú rybu nakrájame na podkovičky.
    Nakrájanú cibuľu a papriky podusíme na olivovom oleji, pridáme mletú červenú papriku, bobkový list, soľ a rybie podkovičky, zalejeme rybacím vývarom a uvaríme na miernom ohni bez miešania.
    Ku koncu varenia pridáme nakrájané rajčiaky zbavené šupiek a 2 kúsky bieleho chleba bez kôrky.
    Po dovarení rybie mäso opatrne vyberieme, zbavíme kostí a vrátime späť do polievky.
    Na záver dochutíme mletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
Top