100 g jačmenných krúp, 1 kocku slepačieho bujónu, 2 mrkvy, 500 g zemiakov, 100 g zeleného hrášku, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, olej, 2 lyžice hladkej múky, 1lyžicu mletej červenej papriky,2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať
KRÚPOVÁ ZELENINOVÁ POLIEVKA - príprava
Krúpy prepláchneme vodou, vložíme do hrnca, zalejeme
1 1/2 litrom vody, pridáme rozdrobený bujón, očistené a na kocky nakrájané zemiaky, na kolieska nakrájanú mrkvu a uvaríme ich domäkka.
Potom pridáme hrášok, soľ, korenie, rascu a krátko povaríme.
Na rozohriatom oleji opražíme múku, odstavíme, pridáme mletú papriku, pomiešame, zalejeme trochou studenej vody a pridáme do polievky.
Varíme asi 10 minút, dochutíme pretlačeným cesnakom a posekanou vňaťou.