Pekinské cestoviny
Kategória: 
100 g tenkých ryžových cestovín, 500 g pekinskej kapusty, 1 jarnú cibuľku, 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 4 PL slnečnicového oleja, 250 g mletého bravčového mäsa, 4 PL sójovej omáčky, 2 PL hnedého cukru

Pekinské cestoviny - príprava

    Cestoviny zalejeme v miske vriacou vodou a necháme asi 10 minút postáť.
    Vodu zlejeme, cestoviny opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
    Pokrájame alebo postriháme ich na menšie kúsky.
    Pekinskú kapustu rozkrojíme na štvrtky, tvrdú a spodnú časť odstránime, zvyšok pokrájame na jemné pásiky.
    Umytú jarnú cibuľku pokrájame spolu so zelenou časťou na kolieska, hlávky cesnaku prelisujeme.
    Do misky rozbijeme vajíčka a vidličkou ich rozšľaháme.
    Na oleji chvíľu podusíme pokrájanú kapustu s cibuľkou, potom ich vyberieme, do panvice prilejeme trochu oleja a opečieme na ňom mleté mäso s prelisovaným cesnakom.
    Mäso na panvici zhrnieme trochu nabok a na uvoľnené miesto vylejeme rozšľahané vajcia.
    Nemiešame, keď začnú tuhnúť, roztrháme ich vareškou a zmiešame s mäsom.
    Do panvice pridáme cestoviny a zeleninu, premiešame a chvíľu podusíme.
    Dochutíme sójovou omáčkou a cukrom
Top