Pekinské cestoviny
Kategória:
100 g tenkých ryžových cestovín, 500 g pekinskej kapusty, 1 jarnú cibuľku, 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 4 PL slnečnicového oleja, 250 g mletého bravčového mäsa, 4 PL sójovej omáčky, 2 PL hnedého cukru
Pekinské cestoviny - príprava
Cestoviny zalejeme v miske vriacou vodou a necháme asi 10 minút postáť.
Vodu zlejeme, cestoviny opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Pokrájame alebo postriháme ich na menšie kúsky.
Pekinskú kapustu rozkrojíme na štvrtky, tvrdú a spodnú časť odstránime, zvyšok pokrájame na jemné pásiky.
Umytú jarnú cibuľku pokrájame spolu so zelenou časťou na kolieska, hlávky cesnaku prelisujeme.
Do misky rozbijeme vajíčka a vidličkou ich rozšľaháme.
Na oleji chvíľu podusíme pokrájanú kapustu s cibuľkou, potom ich vyberieme, do panvice prilejeme trochu oleja a opečieme na ňom mleté mäso s prelisovaným cesnakom.
Mäso na panvici zhrnieme trochu nabok a na uvoľnené miesto vylejeme rozšľahané vajcia.
Nemiešame, keď začnú tuhnúť, roztrháme ich vareškou a zmiešame s mäsom.
Do panvice pridáme cestoviny a zeleninu, premiešame a chvíľu podusíme.
Dochutíme sójovou omáčkou a cukrom
Podobné recepty
Kategória:
100 g tenkých ryžových cestovín, 500 g pekinskej kapusty, 1 jarnú cibuľku, 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 4 PL slnečnicového oleja, 250 g mletého bravčového mäsa, 4 PL sójovej omáčky, 2 PL hnedého cukru
Pekinské cestoviny - príprava
Cestoviny zalejeme v miske vriacou vodou a necháme asi 10 minút postáť.
Vodu zlejeme, cestoviny opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Pokrájame alebo postriháme ich na menšie kúsky.
Pekinskú kapustu rozkrojíme na štvrtky, tvrdú a spodnú časť odstránime, zvyšok pokrájame na jemné pásiky.
Umytú jarnú cibuľku pokrájame spolu so zelenou časťou na kolieska, hlávky cesnaku prelisujeme.
Do misky rozbijeme vajíčka a vidličkou ich rozšľaháme.
Na oleji chvíľu podusíme pokrájanú kapustu s cibuľkou, potom ich vyberieme, do panvice prilejeme trochu oleja a opečieme na ňom mleté mäso s prelisovaným cesnakom.
Mäso na panvici zhrnieme trochu nabok a na uvoľnené miesto vylejeme rozšľahané vajcia.
Nemiešame, keď začnú tuhnúť, roztrháme ich vareškou a zmiešame s mäsom.
Do panvice pridáme cestoviny a zeleninu, premiešame a chvíľu podusíme.
Dochutíme sójovou omáčkou a cukrom
Vodu zlejeme, cestoviny opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Pokrájame alebo postriháme ich na menšie kúsky.
Pekinskú kapustu rozkrojíme na štvrtky, tvrdú a spodnú časť odstránime, zvyšok pokrájame na jemné pásiky.
Umytú jarnú cibuľku pokrájame spolu so zelenou časťou na kolieska, hlávky cesnaku prelisujeme.
Do misky rozbijeme vajíčka a vidličkou ich rozšľaháme.
Na oleji chvíľu podusíme pokrájanú kapustu s cibuľkou, potom ich vyberieme, do panvice prilejeme trochu oleja a opečieme na ňom mleté mäso s prelisovaným cesnakom.
Mäso na panvici zhrnieme trochu nabok a na uvoľnené miesto vylejeme rozšľahané vajcia.
Nemiešame, keď začnú tuhnúť, roztrháme ich vareškou a zmiešame s mäsom.
Do panvice pridáme cestoviny a zeleninu, premiešame a chvíľu podusíme.
Dochutíme sójovou omáčkou a cukrom