Cestoviny s krevetami a žeruchou
Kategória: 
200 g širokých cestovín,150 g očistených mrazených kreviet, 10 g čerstvej žeruchy, olivový olej. Omáčka: 2 žĺtky, hladkú múku, 150 ml mäsového vývaru, 200 ml smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie

Cestoviny s krevetami a žeruchou - príprava

    Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode s 1 PL olivového oleja. Potom ich scedíme, pokvapkáme olivovým olejom odložíme na teplé miesto.
    Rozmrazené krevety ugrilujeme vo vyhriatej rúre dočervena zmiešame ich s uvarenými cestovinami.
    Žĺtky vymiešame s hladkou múkou, postupne prilejeme vývar. Zmes vložíme v miske alebo menšom hrnci do vodného kúpeľa a za stáleho miešania povaríme.
    Pridáme smotanu na varenie a ďalej miešame, aby nám nevznikli hrudky.
    Omáčku dochutíme soľou a mletým čiernym korením, rozdelíme ju na cestoviny a pred podávaním posypeme čerstvou žeruchou.
Top