Lasagne s baklažánom a ricottou
Kategória: 
250 g ricotty (mäký tvaroh), 300 g lasagní, 1 veľký baklažán, 50 g píniových orieškov, 6 PL rajčiakového pyré, 300 g tvrdého postrúhaného syra, olivový olej, čerstvé bazalkové lístky, soľ

Lasagne s baklažánom a ricottou - príprava

    Píniové oriešky posekáme nadrobno.
    Baklažán pokrájame na plátky, posypeme vrstvou soli a necháme pár hodín odstáť.
    Tým sa baklažán zbaví horkastej pachuti.
    Baklažánové plátky prepláchneme studenou vodou, osušíme a opečieme na suchej panvici.
    Lasagne predvaríme, prvou vrstvou vyložíme dno vymastenej zapekacej misy.
    Na cestoviny poukladáme kolieska baklažánu, posypeme ich píniovými orieškami, vrstvou ricotty, polejeme tretinou rajčiakového pyré, obložíme lístkami bazalky a pokvapkáme olivovým olejom.
    Na vrch uložíme ďalšiu vrstvu predvarenej cestoviny, rozdelíme na ňu v rovnakom slede ďalšiu časť surovín a opäť ich zakryjeme cestovinou.
    Rozdelíme na ňu poslednú časť surovín v tomto poradí
    – baklažány, píniové oriešky, ricottu, rajčiakové pyré, lístky bazalky, olivový olej.
    Dáme na 40 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C.
    5 minút pred dopečením lasagne posypeme postrúhaným syrom a zapečieme v rúre, kým sa nerozpustí.
Top