Karamelový krém s malinami
80 g kryštálového cukru, 6 dl mlieka, 40 g pudingového prášku, 1 žĺtok, 200 g malín, 2 dl smotany na šľahanie. Piškótová zmes: 40 g piškót, 2 lyžice pomletých orechov, 1 dl malinovej šťavy, 1 lyžica rumu

Karamelový krém s malinami - príprava

    Cukor upálime na karamel, zalejeme 5 dl mlieka a necháme rozvariť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok, žĺtok, vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
    Hrniec s krémom vložíme do studenej vody a čiastočne vychladíme.
    Na dno pohárov dáme vrstvu piškótovej zmesi, maliny a zalejeme krémom.
    Ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a zvyšnými malinami.

    Piškótová zmes: Piškóty rozmrvíme, pridáme orechy, zalejeme šťavou, rumom a premiešame
Top