Používame to ako hlavné jedlo, alebo prílohu napríklad k mäsu alebo volskému oku.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
200 g červená šošovica
2 strúčiky cesnaku
1 ks cibule
1 ks bobkový list
1 ČL rasca, paprika, kari či kurkuma
štipka korenia a chily či bylinky podľa chuti
podľa potreby olej
Dusená červená šošovica ako príloha - príprava
Cibuľu nakrájame na jemno a osmažíme na oleji. Pridáme všetky koreniny a orestujeme. Opláchneme si šošovicu, pridáme ju do zmesi a zalejeme vodou tak, aby bola celá namočená. Varíme do mäkka. K tomu si môžeme pripraviť nejaké mäasko ja mám rada kuracie alebo len tak volské oko. Niekto si k tomu dáva aj pečivo.
Po uvarení pridáme trochu cesnaku, môžeme dochutiť napríklad aj z chili.