Rebarborový koláč so snehom
360 g polohrubá múka 1/2 balíčka prášok do pečiva 4 žĺtky 180 g Hera 110 g pr.cukor Rebarborová vrstva: 1 kg rebarbora asi 200 g kr.cukor 1/2 čl ml.škorica 50 ml voda asi 2 PL škrob Sneh: 4 bielky 100 g pr.cukor

Rebarborový koláč so snehom - príprava

    Očistenú a nakrájanú rebarboru dáme do hrnca, podlejeme troškou vody (stačí 1/2 dcl). Keď sa začne variť, pustí šťavu, ktorú zlejeme koľko sa dá. Vmiešame cukor podľa chuti cca 200g cukru. po rozpustení cukru pridáme škrob rozmiešaný vo vode a varíme na miernom ohni kým to nezhustne. Netreba ju variť dlho.
    Zo surovín urobíme cesto, je troška tuhšie a navrstvíme ho na plech. Môžeme aj rukami.
    Rebarboru vylejeme na cesto (nemusí byt vychladnutý) a dáme piecť na 180 st asi 35-40 minút.
    Pred koncom vyšľaháme sneh s cukrom a navrstvíme na koláč, dopečieme kým sneh nie je hnedý. Koláč musí úplne vychladnúť a následne ho pokrájame.
Top