Talianske makové rezy

Fantastický zákusok, no dosť sladký, teda ako pre koho :-)

Ingrediencie

Pre 1 Osoba(y)

Cesto

  • 5 žĺtok
  • 150 g práškového cukru
  • 120 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 dcl mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášku do pečiva

Plnka

  • 250 g pomletého maku
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 dcl mlieko
  • 1 vajce
  • 50 g namočených hrozienok

SNEH

  • 5 ks bielkov
  • 100 g práškového cukru

Talianske makové rezy - príprava

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme ostatné prísady a vymiešame cesto. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 170st., kým povrch začne ružovieť.
    Medzitým si pripravíme plnku - všetky suroviny dobre premiešame a spraríme horúcim mliekom a rozotrieme na zapečené cesto. Navrch natrieme sneh z bielkov vymiešaný s cukrom.
    Spolu dopečieme ešte 10-15 minút podľa farby snehu.
Top