Ragú polievka
Kategória: 
400 g kurčaťa. Žemľové knedličky: 1 l vývaru môže byť aj z kocky, 40 g žemle, 100 g očisteného karfiolu, 30 g masla, 20 g udusených šampiňónov, 1 vajce, 100 g koreňovej zeleniny, 1 dl mlieka, 50 g masla, mletý muškátový kvet, 60 g hladkej múky, strúhanka, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať, smotana, soľ

Ragú polievka - príprava

    Do vriaceho vývaru vložíme očistené a umyté kurča, očistenú zeleninu, osolíme a uvaríme do mäkka.
    Uvarené mäso a zeleninu vyberieme z vývaru.
    Vývar zahustíme zápražkou pripravenou z masla a hladkej múky, okoreníme mletým čiernym korením a varíme na miernom ohni asi 45 minút.
    Osobitne v osolenej vode uvaríme karfiol rozobratý na ružičky.
    Do zahusteného vývaru pred dovarením pridáme vývar
    z karfiolu a smotanu, podľa chuti dosolíme a precedíme cez husté sitko.
    Do precedenej polievky vložíme vykostené mäso z kurčaťa pokrájané na malé kocky, uvarenú mrkvičku pokrájanú na malé kocky, udusené šampiňóny a osobitne uvarené malé žemľové knedličky.
    Tesne pred podávaním pridáme nadrobno nakrájanú zelenú petržlenovú vňať.

    Žemľové knedličky: si pripravíme zo žemle nakrájanej na malé kocky a trochu zvlhčenej mliekom, pridáme maslo vyšľahané so žĺtkom, z bielka ušľahaný tuhý sneh, nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať, mletý muškátový kvet a soľ.
    Všetko dobre premiešame a podľa potreby zahustíme trochou strúhanky.
    Z takto pripravenej hmoty formujeme rukou malé knedličky, ktoré uvaríme v mierne osolenej vode.
Top