1 zeleninovú polievkovú zmes (dostať kúpiť v balíčkoch čerstvú), 1 kuraciu polievkovú zmes, celé čierne korenie, nové korenie, soľ, vegeta. Na halušky: 150 g brokolice, 2 vajcia, 5 lyžíc krupice, 5 lyžíc polohrubej múky, 5 lyžíc strúhanky
Vývar s brokolicovými haluškami - príprava
Kuracie mäso umyte, zeleninu očistite, vložte ich do väčšieho hrnca a zalejte vlažnou vodou.
Pridajte po 4 bobuľky z oboch korení, soľ a vegetu podľa chuti.
Uveďte do varu a stíšte na najnižší stupeň.
Polievku nechajte variť aspoň jeden a pol hodiny, nezabudnite zbierať penu, ktorá sa bude vytvárať na povrchu. Inak by zostala mútna. Dá sa vyhnúť mútnosti polievky tým, že do nej vložíte celý zemiak a necháte ho s ňou vyvariť.
Brokolicu si uvarte do mäkka a rozpučte. Pridajte k nej vajcia, soľ, štipku vegety a postupne primiešavajte krupicu, múku a strúhanku, až kým vám nevznikne hustejšie cesto.
V hrnci nechajte zovrieť vodu a cez sito na halušky alebo ak máte presnú ruku drobným ukrajovaním a hádzaním do nej uvarte drobné haluštičky.
Servírujte s vývarom, do ktorého ste pridali nadrobno pokrájanú zeleninu a mäso z polievky.