Rybí vývar
Kategória: 
1kg rybích hláv, kostí a zvyškov (bez kože), 1 cibuľu pokrájanú na krúžky, 1 mrkvu pokrájanú na kolieska, 1 pokrájanú zelerovú vňať, 2 bobkové listy, petržlenovú a tymiánovú vňať, soľ a 2 litre vody,1 hrnček bieleho vína a 6 zrniek čierneho korenia

Rybí vývar - príprava

    Do väčšieho hrnca dáme všetky ingrediencie.
    Pomaly necháme zovrieť na miernom ohni.
    Penu, ktorá sa vytvorí na povrchu vývaru, zberáme.
    Hrniec potom prikryjeme a varíme asi 15 minút.
    Pridáme 1 hrnček bieleho vína a 6 zrniek čierneho korenia. Znova prikryjeme a povaríme ešte 5 minút.
    Vývar precedíme cez sitko.
    Dbáme, aby sa doň nedostali ostatné suroviny.
    Vývar vydrží v chladničke 2 dni, zmrazený 2 mesiace.

Vaše názory

(5/5)
Top