Croasanty sladké, alebo slané
ĽahkýCelkom lacný
Kategória:
Výborné pečivko či už na raňajky alebo ako príloha k jedlám, šalátom...
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Suroviny
- 600 g hladkej múky
- 0.5 l mlieka
- 150 g droždia
- 10 g soli
- 30 g masla
- 2 ks vajcia
- 60 g práškového cukru
Tuková kocka
- 400 g masla
- trocha hladkej múk
Croasanty sladké, alebo slané - príprava
V mise rozmiešame droždie s trochou vlažného mlieka (nerobíme kvások), pridáme hladkú múku, soľ, mäkké maslo, cukor, vajcia. Všetko dobre premiesime a pridáme podľa potreby mlieko. Cesto má mať tuhšiu konzistenciu.
Vypracujeme tukovú kocku.
Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika, tukovú kocku položíme doprostred a preložíme cez ňu cesto.
Potom ho rozvaľkáme na obdĺžnik a preložíme na 3x. Tento postup zopakujeme 3x.
Po poslednom preložení necháme 1 hodinu odpočinúť v chladničke.
Náplň môžeme použiť sladkú (čokoláda), alebo slanú (oravská slaninka).
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2,5 až 3 mm a vykrojíme z neho väčšie trojuholníky.
Do stredu položíme náplň a zrolujeme na croasanty.
Dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Necháme podkysnúť a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme pri teplote 220 C až 230 C asi 10 minút.
Podobné recepty
Ľahký
Celkom lacný
Kategória:
Výborné pečivko či už na raňajky alebo ako príloha k jedlám, šalátom...
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Suroviny
- 600 g hladkej múky
- 0.5 l mlieka
- 150 g droždia
- 10 g soli
- 30 g masla
- 2 ks vajcia
- 60 g práškového cukru
Tuková kocka
- 400 g masla
- trocha hladkej múk
Croasanty sladké, alebo slané - príprava
V mise rozmiešame droždie s trochou vlažného mlieka (nerobíme kvások), pridáme hladkú múku, soľ, mäkké maslo, cukor, vajcia. Všetko dobre premiesime a pridáme podľa potreby mlieko. Cesto má mať tuhšiu konzistenciu.
Vypracujeme tukovú kocku.
Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika, tukovú kocku položíme doprostred a preložíme cez ňu cesto.
Potom ho rozvaľkáme na obdĺžnik a preložíme na 3x. Tento postup zopakujeme 3x.
Po poslednom preložení necháme 1 hodinu odpočinúť v chladničke.
Náplň môžeme použiť sladkú (čokoláda), alebo slanú (oravská slaninka).
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2,5 až 3 mm a vykrojíme z neho väčšie trojuholníky.
Do stredu položíme náplň a zrolujeme na croasanty.
Dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Necháme podkysnúť a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme pri teplote 220 C až 230 C asi 10 minút.