Polievka z čakanky
Kategória: 
250 g čakanky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 125 g masla, 2,5 dl zeleninového vývaru, 2 dl červeného vína, 1 lyžica oleja, 1 dl smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, chlieb na opekanie

Polievka z čakanky - príprava

    Z čakanky odstránime zvädnuté listy, vyrežeme hlúby a nadrobno pokrájame.
    Na 2 lyžiciach masla a troche oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak, pridáme čakanku a krátko opražíme.
    Zalejeme vývarom, pridáme víno a varíme asi 10 minút. Osolíme, okoreníme, pridáme pokrájané maslo a necháme rozpustiť.
    Polievku jemne pomixujeme ručným šľahačom a vmiešame smotanu na šľahanie.
    Krátko zohrejeme.
    Polievku podávame s kockami opraženého chleba.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby