Kyslá polievka
Kategória: 
1 – 2 litre šťavy z kyslej kapusty, 1 hovädzí jazyk , 900 g kostí z bravčových rebier aj s kúskami mäsa , 4 zemiaky , 1 pokrájanú cibuľu , 1 neštipľavú klobásu , 40 g sušených húb , 1 ČL mletej červenej papriky , 1 KL soli , 1 ČL vegety , 5 zrniek celého čierneho korenia , 200 g širokých rezancov

Kyslá polievka - príprava

    Do hrnca vlejeme vodu z kyslej kapusty, pridáme umytý hovädzí jazyk, klobásu, rebierka, sušené huby a cibuľu. Varíme asi 80 minút na miernom ohni, pokiaľ mäso nezmäkne.
    Ochutíme červenou paprikou, vegetou a soľou.
    Podľa kyslosti dolejeme vodu.
    Polievka by mala byť mierne kyslá.
    Ku koncu varenia pridáme olúpané celé zemiaky a dovaríme.
    Popri tom si v slanej vode zvlášť uvaríme široké rezance, ktoré dáme do polievky až pri servírovaní na tanier
Top