Hrachová polievka s údeným kolenom
Kategória: 
250 g mrkvy , 2 veľké cibule , 250 g kalerábu , 250 g zemiakov , 2 stopky zeleru , 250 g suchého žltého lúpaného poleného hrachu , 3 celé klinčeky , 1 údené koleno (asi 1/2 kg), 1 l vody , 500 ml svetlého piva , 250 g párkov , 1 ČL horčice zväzok petržlenovej vňate

Hrachová polievka s údeným kolenom - príprava

    Mrkvu, cibuľu, kaleráb, zemiaky a zeler pokrájame na kocky. Hrach opláchneme.
    V hrnci zmiešame zeleninu s hrachom, pridáme koleno
    a zalejeme vodou a pivom.
    Pomaly uvedieme do varu a priebežne odstraňujeme zrazeninu z povrchu polievky.
    Hrniec prikryjeme a varíme, pokiaľ hrach aj mäso nezmäknú.
    Uvarené koleno vyberieme z polievky, mäso oberieme
    a nakrájame na menšie kúsky.
    Vložíme ho späť do polievky a pridáme párky nakrájané
    na kolieska.
    Necháme variť asi 4 minúty.
    Na záver pridáme horčicu rozmiešanú s trochou polievky
    a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Vaše názory

(5/5)
Top