Tradičná kapustnica
Kategória: 
700 g kyslej kapusty so šťavou , 500 g chudého bravčového mäsa , 250 g údeného mäsa , 2 cibule , bobkový list , 30 g sušených húb , 70 g sušených sliviek , 3 PL paradajkového pretlaku , 1 ks údenej klobásy , soľ , mleté čierne korenie

Tradičná kapustnica - príprava

    Olúpanú cibuľu nakrájame. Do hrnca dáme kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a bobkový list.
    Umyté a osušené bravčové pokrájame na kúsky spolu s údeným mäsom.
    Do hrnca s kapustou pridáme pokrájané mäsá a vopred namočené sušené huby.
    Prilejeme vodu, mierne posolíme a pod pokrievkou všetko spolu na miernom ohni varíme.
    Keď je mäso uvarené, pridáme paradajkový pretlak, sušené slivky, údenú klobásu a varíme ďalších 30 minút.
    Uvarenú kapustnicu zahustíme zápražkou, ktorú prevaríme.
    Na záver ochutíme soľou, mletým čiernym korením a podľa chuti kyslou smotanou.
Top