Krémová polievka
Kategória: 
600 g ružičkového kelu , 2 cibule , 50 g masla , 750 ml zeleninového vývaru , 150 ml smotany na varenie , 2 ČL citrónovej šťavy , muškátový oriešok , soľ , mleté čierne korenie , trochu čerstvej petržlenovej vňate , kyslú smotanu na ozdobenie

Krémová polievka - príprava

    Ružičky kelu očistíme a rozrežeme na polovice.
    Vložíme do mierne osolenej vody a privedieme do varu. Varíme asi 15 minút na miernom ohni tak, aby zelenina nebola úplne mäkká.
    Nakoniec vodu zlejeme.
    Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a v hrnci osmažíme
    na masle.
    Uvarený ružičkový kel pridáme k cibuli a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom.
    Necháme asi 8 minút variť, potom stiahneme z plameňa.
    Do polievky opatrne primiešame smotanu na varenie a všetko rozmixujeme ručným mixérom.
    Ochutíme mletým čiernym korením, soľou, citrónovou šťavou
    a nastrúhaným muškátovým orieškom.
    Polievku na tanieroch ochutíme lyžicou kyslej smotany
    a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Top