Jarná polievka so zemiakovými guľkami
Kategória: 
3 l silného vývaru, mäso z polievky, mrkva , petržlen,šampiňóny, Zemiakové guľky: 1 kg zemiakov, 4-5 lyžíc hrubej múky, 2 vajcia, soľ

Jarná polievka so zemiakovými guľkami - príprava

    Pripravíme si silný vývar, do ktorého priamo na tanieroch dekoratívne vložíme udusenú, na rezančeky pokrájanú mrkvu, petržlen, mäso, plátky šampiňónov a zemiakové guľky.

    Zemiakové guľky: zemiaky uvarené v šupke.
    Ešte horúce ich prepasírujeme.
    Hmotu rozhrnieme na doske a necháme vychladnúť.
    Posypeme hrubou múkou a nadrobno rozmrvíme.
    Vajcia rozhabarkujeme so soľou a vmiešame do zemiakov. Vznikne vláčne suché cesto, z ktorého formujeme malé guľky. Vo vriacej osolenej vode ich varíme asi 15 minút, kým nevyplávajú na povrch.
Top