3 l silného vývaru,
mäso z polievky,
mrkva ,
petržlen,šampiňóny,
Zemiakové guľky:
1 kg zemiakov,
4-5 lyžíc hrubej múky,
2 vajcia,
soľ
Jarná polievka so zemiakovými guľkami - príprava
Pripravíme si silný vývar, do ktorého priamo na tanieroch dekoratívne vložíme udusenú, na rezančeky pokrájanú mrkvu, petržlen, mäso, plátky šampiňónov a zemiakové guľky.
Zemiakové guľky: zemiaky uvarené v šupke.
Ešte horúce ich prepasírujeme.
Hmotu rozhrnieme na doske a necháme vychladnúť.
Posypeme hrubou múkou a nadrobno rozmrvíme.
Vajcia rozhabarkujeme so soľou a vmiešame do zemiakov. Vznikne vláčne suché cesto, z ktorého formujeme malé guľky. Vo vriacej osolenej vode ich varíme asi 15 minút, kým nevyplávajú na povrch.