Bravčové kapsy s kyslou kapustou
4-6 hrubších rezňov s karé, 1/2 kg kyslej kapusty, 3-4 cibule, asi 5 dkg slaniny, soľ,1 dcl bieleho vína, korenie, olej

Bravčové kapsy s kyslou kapustou - príprava

    Nakrájame si hrubšie rezne a ostrým nožom urobíme taštičky. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme, pridáme kyslú kapustu, osolíme, podlejeme bielym vínom a dusíme.
    S udusenou kapustou naplníme kapsy, spojíme ihlou alebo špajdľou, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Opečené uložíme na pekáč, nakrájame na kolieska 3-4 cibule podlejeme 2-3 dcl vody, prikryjeme druhým pekáčom a dáme piecť do rúry na 200° C.
    Pečieme 30-45 minút, počas pečenia občas podlievame.
    5 minút pred ukončením odokryjeme pekáč a dopečieme. Podávame s pečenými zemiakmi.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby