Krémová zelerová polievka
Kategória: 
2 veľké zelery , 2 veľké cibule , 1 lyžica masla , 1,5 l vývaru , 200 ml smotany, 150 g pražených vlašských orechov, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 lyžička vegety, 1 lyžička mletej rasce, mleté biele korenie, soľ

Krémová zelerová polievka - príprava

    Zeler očistíme, pokrájame na kocky a spolu s cibuľou
    na masle podusíme asi 2 minúty. Zalejeme 1,5 l vývaru
    a necháme variť, kým zeler nezmäkne.
    Polievku dáme vychladnúť, rozmixujeme, pridáme smotanu
    a dochutíme vegetou, korením a soľou.
    Polievku rozdelíme do misiek a posypeme opraženými
    a posekanými orechmi.
    Môžeme podávať studené i teplé.
Top