Krémová pórová polievka
Kategória:
2–3 menšie póry,
1 lyžica oleja alebo masla,
1 kocka zeleninového masoxu,
1,5 l vody,
200 ml smotany na varenie,
2 lyžice kukuričného škrobu ,
1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
Krémová pórová polievka - príprava
Očistený pór nakrájame na kolieska, osmažíme na oleji, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme 15 – 20 minút.
Smotanu na varenie zmiešame so škrobom a pridáme
do polievky.
Dobre premiešame a necháme zovrieť.
Do hotovej polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať
a dochutíme soľou.
Ako prílohu podávame natenko nakrájané rožky opečené
vo vajci.
Kategória:
2–3 menšie póry,
1 lyžica oleja alebo masla,
1 kocka zeleninového masoxu,
1,5 l vody,
200 ml smotany na varenie,
2 lyžice kukuričného škrobu ,
1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
Krémová pórová polievka - príprava
Očistený pór nakrájame na kolieska, osmažíme na oleji, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme 15 – 20 minút.
Smotanu na varenie zmiešame so škrobom a pridáme
do polievky.
Dobre premiešame a necháme zovrieť.
Do hotovej polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať
a dochutíme soľou.
Ako prílohu podávame natenko nakrájané rožky opečené
vo vajci.
Smotanu na varenie zmiešame so škrobom a pridáme
do polievky.
Dobre premiešame a necháme zovrieť.
Do hotovej polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať
a dochutíme soľou.
Ako prílohu podávame natenko nakrájané rožky opečené
vo vajci.