250 g bielej fazule,
100 ml oleja ,
2 cibule,
3 strúčiky cesnaku,
400 g paradajok z konzervy (bez šupy),
1 lyžica paradajkového pretlaku,
850 ml vody,
1 lyžička oregana,
100 g cestovín,
50 g sušených paradajok,
100 g parmezánu,
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate,
mleté čierne korenie,
soľ
Fazuľová talianska polievka - príprava
Fazuľu namočíme na noc do studenej vody.
Vodu zlejeme a fazuľu dáme variť do väčšieho hrnca. Zalejeme takým množstvom vody, aby bola zakrytá.
Varíme asi 15 minút.
Fazuľu scedíme a odložíme do tepla.
Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané paradajky a pretlak.
Všetko premiešame a zalejeme 850 ml vody.
Vložíme fazuľu, ochutíme oreganom a na miernom ohni varíme aspoň 45 minút, aby fazuľa zmäkla.
Pridáme cestovinu, soľ, korenie a pokrájané sušené paradajky.
Všetko spolu premiešame a varíme 10 minút, kým cestoviny nezmäknú.
Jednotlivé porcie posypeme petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom priamo na tanieri.