Indický šalát
Kategória: 
* 300 g vareného kuracieho mäsa, * 2 jablká, * petržlenovú vňať, Zálievka: * 100 g hrozienok, * 1/2 pohára bieleho vína, * 1 jablko, * 1 žítok, * 1 dl oleja, * 250 g bieleho jogurtu, * horčicu, * pol lyžičky karí korenia

Indický šalát - príprava

    Niekoľko hodín pred samotnou prípravou šalátu hrozienka namočíme do bieleho vína.
    Kuracie mäso a olúpané jablko nakrájame na kocky a zmiešame.

    Príprava zálievky: Žĺtok vyšľaháme s horčicou.
    Za stáleho miešania pridávame po kvapkách olej a miešame dovtedy, kým sa nevytvorí hladká majonéza.
    Potom pridáme jogurt, karí korenie a hrozienka.
    Nalejeme na šalát, ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou a podávame.
    Šalát je v letných mesiacoch vhodný aj ako hlavné jedlo.
Top