Indický šalát
Kategória:
* 300 g vareného kuracieho mäsa,
* 2 jablká,
* petržlenovú vňať,
Zálievka:
* 100 g hrozienok,
* 1/2 pohára bieleho vína,
* 1 jablko,
* 1 žítok,
* 1 dl oleja,
* 250 g bieleho jogurtu,
* horčicu,
* pol lyžičky karí korenia
Indický šalát - príprava
Niekoľko hodín pred samotnou prípravou šalátu hrozienka namočíme do bieleho vína.
Kuracie mäso a olúpané jablko nakrájame na kocky a zmiešame.
Príprava zálievky: Žĺtok vyšľaháme s horčicou.
Za stáleho miešania pridávame po kvapkách olej a miešame dovtedy, kým sa nevytvorí hladká majonéza.
Potom pridáme jogurt, karí korenie a hrozienka.
Nalejeme na šalát, ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Šalát je v letných mesiacoch vhodný aj ako hlavné jedlo.
Podobné recepty
Kategória:
* 300 g vareného kuracieho mäsa,
* 2 jablká,
* petržlenovú vňať,
Zálievka:
* 100 g hrozienok,
* 1/2 pohára bieleho vína,
* 1 jablko,
* 1 žítok,
* 1 dl oleja,
* 250 g bieleho jogurtu,
* horčicu,
* pol lyžičky karí korenia
Indický šalát - príprava
Niekoľko hodín pred samotnou prípravou šalátu hrozienka namočíme do bieleho vína.
Kuracie mäso a olúpané jablko nakrájame na kocky a zmiešame.
Príprava zálievky: Žĺtok vyšľaháme s horčicou.
Za stáleho miešania pridávame po kvapkách olej a miešame dovtedy, kým sa nevytvorí hladká majonéza.
Potom pridáme jogurt, karí korenie a hrozienka.
Nalejeme na šalát, ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Šalát je v letných mesiacoch vhodný aj ako hlavné jedlo.
Kuracie mäso a olúpané jablko nakrájame na kocky a zmiešame.
Príprava zálievky: Žĺtok vyšľaháme s horčicou.
Za stáleho miešania pridávame po kvapkách olej a miešame dovtedy, kým sa nevytvorí hladká majonéza.
Potom pridáme jogurt, karí korenie a hrozienka.
Nalejeme na šalát, ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Šalát je v letných mesiacoch vhodný aj ako hlavné jedlo.