Šopský šalát
Kategória:
* 200 g zelenej papriky,
* 200 g rajčín,
* 150 g šalátových uhoriek,
* 1 cibuľu,
* 50 g oleja,
* 100 g balkánskeho syra alebo nivy,
* soľ,
* čierne korenie,
* vínny ocot podľa chuti
Šopský šalát - príprava
Očistené a umyté uhorky, rajčiny a papriky nakrájame
na drobné kocky, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, olej, ocot alebo citrónovú šťavu, mleté čierne korenie a trochu osolíme.
Necháme asi hodinu odležať, potom ľahko premiešame, upravíme na tanieriky do tvaru kopčekov a povrch posypeme nastrúhaným balkánskym syrom alebo nivou.
Šopský šalát podávame ako hlavné jedlo alebo ako prílohu.
Podobné recepty
Kategória:
* 200 g zelenej papriky,
* 200 g rajčín,
* 150 g šalátových uhoriek,
* 1 cibuľu,
* 50 g oleja,
* 100 g balkánskeho syra alebo nivy,
* soľ,
* čierne korenie,
* vínny ocot podľa chuti
Šopský šalát - príprava
Očistené a umyté uhorky, rajčiny a papriky nakrájame
na drobné kocky, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, olej, ocot alebo citrónovú šťavu, mleté čierne korenie a trochu osolíme.
Necháme asi hodinu odležať, potom ľahko premiešame, upravíme na tanieriky do tvaru kopčekov a povrch posypeme nastrúhaným balkánskym syrom alebo nivou.
Šopský šalát podávame ako hlavné jedlo alebo ako prílohu.
na drobné kocky, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, olej, ocot alebo citrónovú šťavu, mleté čierne korenie a trochu osolíme.
Necháme asi hodinu odležať, potom ľahko premiešame, upravíme na tanieriky do tvaru kopčekov a povrch posypeme nastrúhaným balkánskym syrom alebo nivou.
Šopský šalát podávame ako hlavné jedlo alebo ako prílohu.