Zdravá hlivová polievka
Kategória: 
1 kg mrkvy, 3 zemiaky, 200 g hlív, karfiol, petržlenová vňať, 4 smotany do kávy, soľ, olej.

Zdravá hlivová polievka - príprava

    Hlivy umyjeme a pokrájame.
    Vložíme ich do rozohriatého oleja a krátko podusíme.
    Potom prilejeme približne 1 liter osolenej vody, vložíme do nej očistenú a nakrájanú mrkvu, zemiaky a karfiol.
    Varíme pomaly na miernom ohni.
    Keď je zelenina mäkká, vyberieme ju a rozmixujeme alebo dvakrát prepasírujeme cez sitko.
    Vrátime ju do vývaru a aspoň ručne dobre premiešame (vhodnejší je ručný elektrický ponorný mixér).
    Ku každému tanieru polievky patrí jedna smotana do kávy, ktorá ju pekne ozdobí.
    Navrch nasypeme posekanú petržlenovú vňať.

Vaše názory

(5/5)
Top