Hrušky olúpeme a nakrájame na kocky a tak isto na kocky nakrájame 3 na tvrdo uvarené vajcia a slaninu.
Všetko zmiešame spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Túto plnku ešte okoreníme, osolíme a pridáme víno a
2 surové vajcia.
Touto plnkou naplníme vypitvané a očistené kurča,
po naplnení ho zašijem asi tak 1,5 cm od okraja.
Zo zvyšku plnky urobíme malé placky, ktoré môžeme podávať ako prílohu.
Kurča dáme do pekáča, podlejeme pivom a môžeme aj prikryť alobalom, kvôli kôrke.
Pečieme mierne asi 1/2 ÷ 1 hodinu a potom ho ešte
1/2 hodinu zrýchlene dopečieme.
ALEBO:
Na rošte: Kurča potrieme maslom a podlejeme pivom.
Na sporáku: Kurča dáme do hrnca, podlejeme pivom a prikryjeme.
Pripravené kurča podávame s hranolkami alebo so zemiakmi.