Krušnohorské pirohy
Kategória: 
500 g mäkkého tvarohu, 500 g polohrubej múky, cibuľa, masť, mlieko, čierne mleté korenie, soľ

Krušnohorské pirohy - príprava

    Plnka: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme, roztlačíme na kašu a zmiešame s 250 g tvarohu.
    Osolíme, okoreníme.

    250 g tvarohu zmiešame s mliekom a osolíme.
    Múku zmiešame s vodou až vznikne cesto.
    Osolíme, okoreníme.
    Z cesta vyváľame plát a pohárikom vykrajujeme malé placky. Na placky kladieme plnku a prehnutím vytvoríme pirohy.
    Na panvičke na masti dozlatista osmažíme nakrájanú cibuľku (cibule musí byť veľa, čím viac, tým lepšie)
    Pirohy varíme vo vriacej vode.
    Hotové pirohy vyplávajú nahor.
    Scedíme a necháme odkvapkať.
    Potom pirohy dobre premiešame s cibuľkou.

    Pirohy obalené cibuľkou namáčame do „smotánky“ a jeme rukami.
    Zapíjame kyslým mliekom
Top