Krušnohorské pirohy
Kategória:
500 g mäkkého tvarohu,
500 g polohrubej múky,
cibuľa, masť,
mlieko,
čierne mleté korenie, soľ
Krušnohorské pirohy - príprava
Plnka: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme, roztlačíme na kašu a zmiešame s 250 g tvarohu.
Osolíme, okoreníme.
250 g tvarohu zmiešame s mliekom a osolíme.
Múku zmiešame s vodou až vznikne cesto.
Osolíme, okoreníme.
Z cesta vyváľame plát a pohárikom vykrajujeme malé placky. Na placky kladieme plnku a prehnutím vytvoríme pirohy.
Na panvičke na masti dozlatista osmažíme nakrájanú cibuľku (cibule musí byť veľa, čím viac, tým lepšie)
Pirohy varíme vo vriacej vode.
Hotové pirohy vyplávajú nahor.
Scedíme a necháme odkvapkať.
Potom pirohy dobre premiešame s cibuľkou.
Pirohy obalené cibuľkou namáčame do „smotánky“ a jeme rukami.
Zapíjame kyslým mliekom
Podobné recepty
Kategória:
500 g mäkkého tvarohu,
500 g polohrubej múky,
cibuľa, masť,
mlieko,
čierne mleté korenie, soľ
Krušnohorské pirohy - príprava
Plnka: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme, roztlačíme na kašu a zmiešame s 250 g tvarohu.
Osolíme, okoreníme.
250 g tvarohu zmiešame s mliekom a osolíme.
Múku zmiešame s vodou až vznikne cesto.
Osolíme, okoreníme.
Z cesta vyváľame plát a pohárikom vykrajujeme malé placky. Na placky kladieme plnku a prehnutím vytvoríme pirohy.
Na panvičke na masti dozlatista osmažíme nakrájanú cibuľku (cibule musí byť veľa, čím viac, tým lepšie)
Pirohy varíme vo vriacej vode.
Hotové pirohy vyplávajú nahor.
Scedíme a necháme odkvapkať.
Potom pirohy dobre premiešame s cibuľkou.
Pirohy obalené cibuľkou namáčame do „smotánky“ a jeme rukami.
Zapíjame kyslým mliekom
Osolíme, okoreníme.
250 g tvarohu zmiešame s mliekom a osolíme.
Múku zmiešame s vodou až vznikne cesto.
Osolíme, okoreníme.
Z cesta vyváľame plát a pohárikom vykrajujeme malé placky. Na placky kladieme plnku a prehnutím vytvoríme pirohy.
Na panvičke na masti dozlatista osmažíme nakrájanú cibuľku (cibule musí byť veľa, čím viac, tým lepšie)
Pirohy varíme vo vriacej vode.
Hotové pirohy vyplávajú nahor.
Scedíme a necháme odkvapkať.
Potom pirohy dobre premiešame s cibuľkou.
Pirohy obalené cibuľkou namáčame do „smotánky“ a jeme rukami.
Zapíjame kyslým mliekom